Verslavende Middelen

Hasj


Hasj wordt gemaakt van de hennepplant. De hennepplant heet ook wel cannabis sativa. Hasj is de hars van de hennepplant, die in plakken wordt geperst en voor de verkoop in stukjes wordt gesneden. Zo’n stukje ziet er een beetje uit als een bouillonblokje met een beige tot zwarte kleur.


Een andere naam voor hasj is stuff. Meestal wordt hasj gerookt, dat noem je blowen. Blowen is het roken van softdrugs. Hasj wordt ook wel eens verwerkt in bakproducten. Een voorbeeld hiervan is spacecake.


Blowen versterkt over het algemeen de stemming. Dit betekent dat je vrolijk kunt worden (lachkicks), maar ook depressief of angstig wanneer je vóór gebruik onrustig bent. Mensen die cannabis gebruiken, zijn meestal uit op een 'relaxed' gevoel en op de intense zintuiglijke waarnemingen. Je wordt 'stoned'. Je krijgt rode ogen, een snellere hartslag en zwaar aanvoelende benen. Je weerstand wordt slechter, net als je geheugen. Daarbij heb je een grotere kans op psychiatrische ziekten.


Hoe hoger het percentage THC (de werkzame stof) in hasj, des te heftiger is het effect op je lichaam en geest. Hoe intensiever je gebruik, des te meer kans loop je ook op lichamelijke gewenning. Dat wil dus zeggen dat je onthoudingsverschijnselen kunt krijgen als je niet meer blowt.

webdesign by Smart Kitten

www.smartkitten.com

Voor advies en voorlichting over verslavende middelen.

Informatie over verslaving, oorzaken, gevolgen en mogelijke hulpinstellingen.

HOMEHome.html
CONTACTContact.html
VERSLAVINGENVerslavingen.html
VOORLICHTINGVoorlichting.html
HULPHulp.html
LINKSLinks.html